! selamat datang , welcome , annyeonghaseyo , yokoso , huanying , Sawạsdīkap , maligayang pagdating !

Tuesday, 13 December 2011

Kem Eksplorasi Remaja Rakan Muda MBFM ^^,

pada tarikh 9/12/11 iaitu bersamaan hari jumaat , aku n geng besout seramai seploh org tlh pergi ke kem lambaian danau , jasin , melake .. 3 hari 2 mlm .. mmg jaoh larh perjalanannya , naik kebas bontot dudk lam van ..
haha , first2 sampai sne , mcm sunyi skit , skli tggu punyer tggu , rmai yg dtg , 10 wilayah felda , kedah , terengganu , johor , pahang , kelantan , perak , n mcm2 lgi larh , (akudalupe) , haha ..
mmg nek penoh larh dewan tuwh ! bdax lki plg rmai ! mase ptg tuwh , ktorang psg khemah ! pastu pde mlmnye plk ! ktorang kne d bahagikan group , aku , paien n alin x same group :'( , aku 7 , paien 6 , alin 5 .. pastu da d bahagikan tuw , kne buat name group name penyakit , bermule dgn huruf  'S' , haha , mmg lwk larh ! mcm2 name ade ! group ak nme (sembelit) , paien (sawan) , alin (sewel) ,
group 1(senggugut) group 2 (selsema) group 3 (sasau) group 4 (sengal) group 5 (sewel) group 6 (sawan) group 7 (sembelit) group 8 (semput) .. pastu semue kne pkai headbnd dgn nme group msg2 ! haha ! nsb bek aku dpt group yg sporting ! jihan larh yg plg sporting ! lawak aku tgk dye ! da larh pkai inai ! hahaha ! pastu , esok nye , ade aktiviti kayak , mmg pnt r , nsb bek group aku mng no.1 , haha ! nek melecur tgn nieyh ! pastu , ade rentas halangan plk ! mmg pnt gile ! sampai ade sorang bdax laki lam group aku , tlg aku ! haha ! pastu , fc aku tnye larh , 'anis , ok x ? mcm tertelan air tasik jew' , haha ! bole plk dye tnye aku soalan camtuh ! pade mlmnye plk , ade 'night walk' , jln at utan tgh2 pgi x brape bute , -.- , pkol 2 pgi ! mmg takot r ! mne x nye , fc siap jdi hantu lgi ! jht betoi ! haha ! aku tutup muke ! x pndng langsong muke anto tuw ! haha ! pastu pde hri ketige , ktorang main 'war game' (lumpur) , mmg habiz larh bju pnuh ngn lumpur ! hhaha ! cre main nye , kne bling telor at musuh ! spe kne , mati r ! bez jgax ! haha ! pkol 2 , ktorang blik ! mmg sedeh ! aku mnyesal sbb x mintak fb diorang ! hadoi ~ 
ok larh , sampai sini sje aku cte psl aku g kem tuw , btw , pic disediekan d bwh ! kamsahamnida ! ^^

war game !
bez gilerr ! ^^,

aku main tangkap jewh !
hahha ~


semue tunjk bontot !
hahahaha !
(kesahplkaku) :P

alin n paien :)
(bajetfasi)
haha !

Saturday, 26 November 2011

Malam Pertama- Kapal Terbang Bersedia !

Tersebutlah kisah satu pasangan yg baru berkahwin. Sehari sebelum upacara akad nikah….
Emak pengantin lelaki menasihati anaknya…
“Nak apabila menghampiri isteri mu pada malam pertama, maka kamu harus kata, “Kapal terbang ingin mendarat””.Emak pengantin perempuan pula menasihati naknya…
“Nak, bila suami mu berkata kapal terbang ingin mendarat, maka jawabnya, “Lapangan terbang sudah sedia””.
Hari yg ditunggu-tunggu pun tiba…
Si suami tak sabar-sabar dan pabila malam tiba hatinya berdebar-debar.
Dia mendekati si isteri lalu mengatakan “Kapal terbang ingin mendarat”
Si isteri seperti tidak faham dan berkata “Saya penat bang …mari kita tidur.”
Si suami hampa, namun dalam hatinya berkata “Tak apa mungkin isteri aku malu….beri dia peluang kedua”
Tiba malam kedua…
Si suami mendekati si isteri dan bertanya lagi “Kapal terbang ingin mendarat.”
Malangnya si isteri masih tidak faham. Kerana suaminya ketika itu memegang surat khabar dalam hatinya
berkata..
“Berita apa pula ini.. Ah pedulilah kapal terbang mana nak mendarat pun,
tak ada kena mengena dengan saya.”
Kemudian dia berkata kepada si suami “Sudah lah tu bang, janganlah baca surat khabar lagi, mari kita tidur”
Si suami hampa lagi…
Tetapi dalam hatinya berkata “Tak apalah esok masih ada.”
Tiba malam ketiga…
Si suami sekali lagi dengan penuh harapan dan begitu pasti malam ini pasti aku dapat.
Lalu mendekati si isteri dan bertanya lagi “Kapal terbang ingin mendarat.”
Si isteri menjenguk ke arah luar jendela dan menggelengkan kepala sambil dalam hati
berkata “Mana ada kapal terbang !!”
Melihatkan si isteri menggelengkan kepala ….
Si suami hampa dan berkata dalam hati
“Kejamnya isteriku, membiarkan aku menunggu selama 3 hari tapi masih enggan memberikannya kepada ku.”
Si suami dengan muka yg masam terus tidur tanpa mengajak si isteri.
Keesokan harinya si isteri bertanya kepada ibunya
“Ibu kenapa suami saya setiap malam berkata, “kapal terbang ingin mendarat??”
Si ibu pun berkata “Apa yg kamu jawab nak ?
Si anak berkata
“Saya tidak jawab apa-apa”
Si ibu berkata lagi
“Apa anak sudah lupa apa yg ibu nasihatkan tentang malam pertama, sepatunya anak menjawab
“Lapangan Terbang sudah sedia”, sebagai tanda bersetuju”
“Oh saya lupa lah ibu….tak apa malam ini saya pasti akan menjawab dengan betul”
Maka tiba malam keempat…
si suami seperti tidak menunjukkan apa-apa tanda dia akan
bertanya soalan yg sama.
Malam kian larut…
Si isteri tertanya-tanya bilakah gerangan si suami akan bertanya.
Si isteri akhirnya berkata dalam hati “Mengapa harus aku tunggu lagi,
apa salahnya aku sendiri meng`offer’ kan diri Lalu si isteri pun mendekati si suami dan
terus berkata “Lapangan terbang sudah sedia”,
Si suami kerana terlalu geram dengan si isteri, dengan muka yg masam menjawab “KAPAL TERBANG ROSAK””
hahahaha ! =D

Friday, 25 November 2011

aku da insaf ka ??? -.-

annyeong ! aku nk bercerite seperti tajuk d ats .. haha .. hari nieyh , aku x taw larh .. npe tetibe jew aku psg lgu nasyid .. da larh byk kli aku denga .. hahaha .. agxnya ALLAH da bukak pintu hidayah at aku kot .. haha .. poyo jewh .. btw , korank mesti nk taw kn aku denga lgu pew kn ??? .. ha , nk g taw larh nieyh .. sat noo .. speaking kedah plk .. hahahahha .. -.-
ha , lgu nieyh larh aku denga ..  ^^,
tajuk lgu dye khalifah :)
bez sgt .. hope korank pon denga ea ;)
ok , kamsahamnida ! =D

Wednesday, 23 November 2011

harimau malaya da lemah :(

anneyong ! td , aku menonton perlawanan malaysia vs syria .. huhu , amt menyedih kn coz syria mng .. 2-0 .. sedih btol .. :'( 
syria main kasar , sikit2 tolak org .. da larh byk berlakon plk tuw ! .. tacing ja ! -.- .. walaupon malaysia klh , tp aku mmg tabik spring ngn khairul fahmi ceh mat ha , nme pjg skli aku bg .. haha .. dye mmg ttteerrbbaaeekkk r !!! .. good job fahmi !! .. pemain harapan negare !! ^^,
he is the best goalkeeper !! ^^,
ok , done ctew psl bola .. 
thnx coz reading my post ..
btw , selama nye harimau malaya !!!
kamsahamnida ! =D

Monday, 21 November 2011

together we unite as harimau malaya ♥

malam tadi aku menyaksikan perlawanan harimau malaya vs garuda .. perghh ~ mmg mendebarkn ! boleh kne heart attack ! hahaha ! tgk bola mcm tgk citew al-hijjab plk ! haha ! tp mmg serius seram n m'debarkn ! mne x nye , indon main cam sial !! main tolak2 !! shit !! aku plg meyampah ngn diego a.k.a die n go !! bodo !! da larh pemain import . byk ctew plk ! aq sontot ko pkai cangkul taw r !! . da larh , indon main bomoh !! . sikit2 jampi serapah . last2 klh jgax !! pdn muke ! hahaha !! .. tgk malaysia , x gne bomoh pon , juz gne kaki utk main jewh !! .. finally , setelah puas harimau malaya bertarung dgn garuda . garuda tewas d tgn harimau malaya  !! yeah !! good job harimau malaya !! we always support u !! we love u !! muahh skit !! :*

congratstulation to harimau malaya !!

syahrul - 18 , nazmi faiz - 17 - Future Best Striker and Midfelder
(idola saye)
ok , done ctew psl kemenangan harimau malaya ! ^^
thnx coz reading my post ! kamsahamnida ! =D

Sunday, 20 November 2011

waaa ! happy nye ! my sayanggg da balik ! miss dye sgt sgt sgt ! :*

annyeong ! hari nieyh , aq rse happy sgt !!! coz my sayanggg da blik !!
miss dye sgt sgt sgt ! <3 akhirnye dye blik jgax ! tdi aq chat ngn dye ! waaa ! lame btol ktorang x chat !! rindu !! .. tp .. skjp jew , :( coz dye gne phone kwn dye , kwn dye nk gne .. aq hrp t , aq dpt chat ngn dye lgi !! muahhhxx !!! i luv u sooo muuucchhhh !!!! u are special person in my life !! <3 :* <3

Friday, 18 November 2011

i really really really miss u sayangggg ! :'(

annyeong ! i am very sad today ! :'( becoz i miss my luv ! <3
now he at kemboja ! :( i hope u come back quickly ! google translate , -.-
I REALLY REALLY REALLY MISS U SAYANGGG ! :* :'(
wish u were here ! <3
btw , video d sediekn d bwh ! ^^
video

  video
2 skli aq bgi video , video nieyh , hsl tgn aq sndri ^^
klau ade mse , tgk aww ! thnx ! :D
muahhx skit ! :*